enmuse H3-3D

Zenmuse H3-3D pret si detalii

zenmuse h3-3d
Gimbal ZENMUSE H3-3D
Saptamana trecuta DJI a anuntat ca va lansa in curand gimbalul in 3 axe pentru camere GoPro HERO3 si HERO3+, si anume ZENMUSE H3-3D.
In ultimul an, cei de la DJI au facut de mai multe ori referire la un gimbal in 3 axe pentru GoPro, dar abia acum au aparut informatii concrete pe site-ul oficial.
ZENMUSE H3-3D va fi animat de 3 motoare, spre deosebire de modelul ZENMUSE H3-2D care are doar 2 motoare. Rolul celui de-al 3-lea motor este acela de a anula miscarile de giratie (YAW) pe axa Y a dronei, care apar inevitabil in timpul zborului si care sunt uneori enervante si greu de stabilizat din software, atunci cand lentila camerei este de tip “fish eye”. Putem spune ca noul ZENMUSE H3-3D este un gimbal complet, ce acopera toate axele. Din specificatiile tehnice ale lui ZENMUSE H3-3D, cel mai important aspect (dupa parerea mea), este greutatea care se mentine la numai 168 grame fata de 152 grame ale lui ZENMUSE H3-2D, asta desi are un motor in plus.
O mica observatie as avea de facut in legatura cu motoarele. Noul ZENMUSE nu se mai lauda cu motoarele elvetiene asa cum a facut-o DJI cand a lansat primul model. Probabil chinezii, printr-o inginerie inversa, au reusit sa realizeze si ei propriile motoare, cu performante asemanatoare. Chiar si zenmuse H3-2D versiunea 2, nu mai avea motoarele elvetiene…
ZENMUSE H3-3D poate fi montat atat pe dronele PHANTOM 2 dar si pe PHANTOM 1.

Trebuie sa mai stiti ca ZENMUSE H3-3D nu este primul gimbal in 3 axe pentru GoPro. Daca H3-2D a fost primul gimbal comercial pentru camerele GoPro, ZENMUSE H3-3D a pierdut aceasta sansa motiv pentru care ne asteptam ca pretul sa nu mai fie unul prohibitiv, asa cum s-a intamplat cu primul model. Va reamintesc ca primul model a fost anuntat la pretul de aproximativ 1000 euro, iar la momentul aparitiei pretul sa coboare la aproximativ 550 euro; in Romania pretul de lansare a lui ZENMUSE H3-2D a fos de 2449 lei (pe sierra.ro) la care sa mai adauga un PMU v2 in valoare de aproximativ 280 lei, pentru a putea fi montat pe drona PHANTOM cu un controler NAZA M v1. Cum am spus mai sus, exista deja variante de gimbal in 3 axe pentru GoPro demne de luat in seama la preturi decente, undeva intre 100 si 270 euro. O lista cu modele de gimbal in 3 axe gasiti jos in finalul articolului.

Pret ZENMUSE H3-3D
Am gasit pret pentru ZENMUSE H3-3D afisat pe cateva siteuri straine. Acesta se invarte undeva intre 300-350 euro – un pret (prea) bun zic eu, asta daca ar fi adevarat. Eu personal ma astept ca pretul sa fie in jur de 500=550 euro. Am vorbit azi cu cei de la sierra.ro – importator direct pe Romania al produselor DJI si mi-au spus ca inca nu au primit un pret oficial pentru gimbalul ZENMUSE in 3 axe si nici data exacta cand va fi disponibil. Putem doar sa speculam ca acesta va aparea prin vara, la fel cum s-a intamplat si cu H3-2D care a fost anuntat la NAB 2013 (tot in aceasta perioada), si a devenit disponibil abia in luna august.

Ca sa intelegeti mai bine care este diferenta dintre H3-2D si H3-3D, va invit sa urmariti clipul de mai jos.

Pana atunci, va mai spun ca pretul vechiului model ZENMUSE a scazut la jumatate: de la 2449 lei la 1299 lei si il gasiti la govideo.ro.

Alternative pentru gimbal in 3 axe pentru GoPro
DYS 3-axis Smart Gopro BL Gimbal for FPV Aerial Photography

Daca aveti intrebari, imi puteti scrie aici sau pe Facebook.

8 thoughts on “Zenmuse H3-3D pret si detalii”

    1. Nu cred ca o sa apara in 15 zile. Si inainte ar trebui sa apara totusi la importator, adica pe sierra.ro unde ai si discount daca folosesti codul “EYE IN THE SKY”

  1. Diferenta de pret intre un gimbal H3-2D si H3-3D este cam de 100$, si produsele vor ajunge dupa mijlocul lui aprilie mai exact prin 23-24 aprilie se vor putea face comenzi pentru acest produs. Aveti grija ca pentru Phantom 1 si modelul vechi de Phantom 2 este nevoie de un adaptor special pentru Zenmuse H3-3D

  2. Pingback: DJI PHANTOM 2 + ZENMUSE H3-3D disponibil si in Romania

  3. Pingback: Acumulatori pentru Phantom 2 la jumatate de pret

  4. George Tacale

    Buna ziua. V-am scris si pe Facebook, in speranța ca as putea sa iau legătura cu Dvs pt un sfat.. Credeți-ma ca nu mai stiu pe cine sa mai întreb. Am comandat acest sistem împreuna cu dji 2. Dupa ce am instalat toate cele, Zenmuse-le nu se misca din telecomanda. Prima data, dupa ce l-am instalat si am pornit drona.. Camera imi stătea orientata in jos … Acum dupa ce am dat update la ghimbal, drona si iosdmini , imi sta orientata către in fata… Si putin stanga .. Nu mai stiu ce sa fac.. Cei de la sierra, spun ca e telecomanda … Ca trebuie sa le-o trimit. Azi o sa le-o trimit. Si daca nu o pot face ei, o trimit in străinătate la Dji. Eu peste 2 saptamâni am nunti de filmat cu ea. Ce ma fac ? Am contracte semnată si Ștampilate … Ma poate ajuta cineva ? Merge alta telecomanda ? Sau as putea cumva sa-i fac proba la ghimbal cu alta telecomanda ? Prin Vâlcea nu mai are nimeni drona. Astept un raspuns. Mailul meu este tkl.george@yahoo.com, 0762382255

  5. Pingback: EYE IN THE SKY in parteneriat cu GoVideo.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat