mobius full hd

Mobius Full HD – o alternativa mai ieftina la GoPro

mobius full hdMobius Full HD este una dintre cele mai performante camere de actiune ale momentului, iar raportat la dimensiuni si pret, nu are competitor direct.
Camera Mobius Full HD cantareste doar 38 grame, ceea ce inseamna ca are doar jumatate din greutatea unei camere GoPro. Ati putea crede ca fiind mai usoara, trebuie sa fie mai slaba, dar nu e asa! In testele comparative de pe youtube se observa calitatea imaginii camerei Mobius Full HD, ca nu este cu nimic mai prejos, comparativ cu ce poate oferi un GoPro Hero 3 Black Edition la aceeasi rezolutie.
Rezolutia camerei Mobius Full HD la filmare se limiteaza la 1920×1080 la 30 de cadre pe secunda si un bit rate de aproximatib 18000 kbps, pe cand GoPro HERO3 Black Edition inregistreaza in 1920×1080 la 60 fps, in 2.7K (2716×1524) la 30 fps, si in 4k (3840×2160) la 15 fps in NTSC. In modul foto, rezolutia maxima este de numai 2048×1536 pixeli, fata de 4000×3000 la GoPro. Alt minus fata de GoPro (daca l-am putea numi asa), este lipsa conexiunii Wi-Fi.
Camera Mobius este prevazuta cu slot pentru card MicroSD si recunoaste carduri de pana la 32GB. Conexiunea cu alte dispozitive se face prin intermediul unui port Mini-USB. Autonomia camerei Mobius este de aproximativ 80 de minute.
Dimensiuni: 61x35x18mm
Greutate:38 grame

Pretul mi se pare exagerat de mic dar trebuie sa ne obisnuim si cu asta ­čÖé
Camera de actiune Mobius Full HD costa undeva sub 55 euro. Mai multe detalii si preturi actualizate gasiti aici. Cei interesati o pot comanda cu incredere de pe site-ul respectiv, pachetele ajung intotdeauna, chiar daca dureaza 15-20 zile. Transportul este gratuit!

Inzestrata cu asemenea caracteristici si la doar jumatate din greutatea unui GoPro, gandul ne zboara (la propriu) la tot felul de combinatii cu niste minidrone. Camere precum Mobius Full HD deschid drumul unei noi categorii de drone de mici dimensiuni, dar extrem de performante – comparabile cu Ferrari in lumea automobilistica – concepute special pentru zborul in FPV. Despre o astfel de drona vom vorbi in urmatorul articol.

Comparatie intre GoPro HERO3 si Mobius.

4 thoughts on “Mobius Full HD – o alternativa mai ieftina la GoPro”

 1. Te rog poti sa dai mai multe detalii despre mobius? De ex semnalul de video out este disponibil imediat ce e pornita, sau mai trebuie apasat pe ceva?

  De asemenea poate intra in record imediat ce e alimentata?

  Intrebarile mele au logica doar daca camera este atasata pe o drona, evident ca as renunta la acumulatorul incorporat al camerei tocmai ca sa o usurez si mai mult si sa o alimentez dintr-un ubec direct din pack-ul dronei.

  Ar fi interesant daca mobius-ul ar intra in record imediat ce e alimentat si sa livreze video out de asemnea la alimentare.

  La gopro mai trebuie apasat pe butonul de record.

  Iar la camerele SJ cam , functia de tv out trebuie activata din butoane ceea ce devine enervant.

  Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat