phantom 2 vision plus

Phantom 2 Vision+ disponibil in Romania

phantom 2 vision +O buna parte din articolele pe care le scriu sunt o incercare de a raspunde la intrebarile pe care le primesc de la mai multe persoane, in legatura cu un anumit produs. Asa ca dupa ce in ultimele 2 saptamani am primit mai multe intrebari despre DJI Phantom 2 Vision+, azi ii vom dedica acest scurt articol.

Phantom 2 Vision+ este un “all in one” adica  este o drona completa. Phantom 2 Vision+ este un RTF (gata de zbor) care vine echipat cu un gimbal in 3 axe si camera incorporata in gimbal, sistem FPV si telemetrie prin Wi-Fi. Toate acestea la un pret mult mai mic in comparatie cu un Phantom 2 echipat cu un gimbal Zenmuse H3-3D si GoPro Hero3+ Black Edition, sistem FPV si un iOSD mini.

Asa, ca idee, Phantom 2 Vision+ costa in acest moment 4949 lei  … deci in acesti bani aveti toate cele enumerate mai sus.
Un DJI PHANTOM 2 + ZENMUSE H3-3D GIMBAL costa acum 3725 lei. Adaugam o camera GoPro Hero3+ BE care costa 1589 lei aici, mai adaugam un sistem FPV Boscam cu tot cu monitor, despre care am vorbit aici si care costa in jur de 130 euro si un iOSD pentru telemetrie care costa in jur de 170 euro. Total 6600 lei. Deci diferenta de pret este mult in favoarea lui Phantom 2 Vision+ aproximativ 1600 lei.

telecomanda phantom 2 vision plus
Telecomanda Phantom 2 Vision+ cu suport de telefon si Range Extinder
Drona in sine este tot una cu Phantom 2 “normal” ce foloseste acumulatorul inteligent proprietar DJI de 5200mAh. Singura diferenta notabila intre cele doua modele este sistemul radio – dupa cum deja probabil stiti, Phantom 2 utilizeaza banda 2.4GHz in timp ce Phantom 2 Vision+ utilizeaza banda 5.8GHz, asta pentru a putea folosi banda 2.4GHz pentru FPV. Am mai intalnit frecventa de 5.8GHz si la Phantom Vision si la Phantom FC40. Motivul a fost acelasi, si anume, eliberarea frecventei 2.4GHz pentru a o putea folosi la transmisia de date direct pe telefon prin Wi-Fi.
Partea interesanta este sub drona, mai exact gimbalul in 3 axe care include si o camera performanta de 14mpx.
Gimbalul este la fel de performant ca un Zenmuse H3-3D.
Camera de pe Phantom 2 Vision+ are 14 megapixeli cu o rezolutie a senzorului 4384×3288. Inregistrarea video se face la 1080p30 si 720p. Va reaminesc ca GoPro Hero3 BE are o rezolutie foto de “numai” 12mpx adica 4000×3000, dar la inregistrare video sta mai bine: poate inregistra in 720p120, 1080p60, 2.7k-30fps si 4k-15fps. Lentila camerei de pe Phantom Vision+ este tot de tip “fish-eye”, avand un unghi de cuprindere de 110 grade si se bucura de “Adobe Lens Profile Support”, adica Adobe recunoaste caracteristicile optice ale lentilei in vederea corectarii efectului de fish-eye.
Camera suporta DNG RAW aceasta insemnand ca poate inregistra imaginea in format brut asa cum o primeste de la senzorul de imagine, in vederea unei postprocesari mai permisive.
Setarile camerei, inclusiv calitate imaginii, ISO, compensarea expunerii, balansul de alb, și formatul de inregistrare pot fi ajustate direct de pe telefon sau tableta cu ajutorul aplicatiei “Vision”. Aplicatia Vision este disponibila atat pentru dispozitive iOS versiunea 6.1 sau mai mare, cat si pentru dispozitivele Android.

vision app
Aplicatia “Vision” disponibila atat pentru dispozitive iOS , cat si pentru dispozitivele Android

Cu ajutorul unui Range Extender utilizatorul poate primi imagini in timp real de la drona direct pe dispozitivul mobil prin Wi-Fi, pe o distanta de pana la 700m. De asemenea, pe ecranul telefonului sunt afisati parametrii de zbor datorita sistemului de telemetrie.

Pentru ca nu m-am jucat inca cu un Phantom 2 Vision+ as fi curios sa stiu ce autonomie are. Pot sa va spun ca al meu Phantom 2 complet echipat sta in aer aproximativ 15 minute. Banuiesc ca Phantom 2 Vision+ sta in aer macar cu vreo 2-3 minute in plus. Daca vreun posesor de Phantom 2 Vision+ citeste acest articol il rog sa ma ajute cu aceasta informatie.

UPDATE
Timpul efectiv de zbor a lui Phantom 2 Vision+ este de 18 minute.

Parerea mea este ca Phantom 2 Vision+ isi merita toti banii. Daca Phantom 2 poate fi nu numita “o drona profesionala” atunci si Phantom 2 Vision+ poate fi numit astfel in majoritatea situatiilor. Evident, sunt mici diferente intre cele 2, camera fiind cea mai importanta – GoPro Hero3+ BE fiind superioara celei de pe Vision+.

Phantom 2 Vision+ este disponibil in Romania la pretul de 4949 lei pe govideo.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat