cel mai mare pod din pet-uri la timisoara

Imagini cu cel mai mare pod de PET-uri din lume

podul din pet-uriMiercuri 23 iulie la Timişoara a fost inaugurat cel mai mare pod din PET-uri din lume. Proiectul initiat de EcoStuff a fost realizat cu ajutorul voluntarilor timisoreni. Pentru realizarea podului s-au folosit 104502 sticle de plastic inglobate in 75 de structuri metalice numite gabioane, fiecare dintre acestea continand peste 1000 PET-uri. Sortarea sticlelor de plastic, constructia gabioanelor si umplerea lor cu sticle din plastic, a durat mai bine de o luna. Asamblarea gabioanelor pe Bega in forma finala si montarea instalatiei de iluminat a durat 5 zile. Pe timp de noapte podul este iluminat cu LED-uri albe.

Podul este amplasat pe canalul Bega in spatele Catedralei, la jumatatea distante dintre podul Tineretii si podul Traian. Cei curiosi se pot plimba pe podul din plastic si il vor putea admira timp de 2 saptamani.

Cu ajutorul acestui proiect inedit, organizatorii vor sa traga un semnal de alarma asupra poluarii excesive a cursurilor de apa din lume cu recipiente din plastic si asupra importantei reciclarii deseurilor.

Asociatia Ecostuff pregateste acum documentatia necesara pentru ca podul de PET-uri de peste Bega, inaugurat miercuri, sa intre in Cartea Recordurilor. Proiectul va fi trimis la Londa, unde specialistii Guinness Book vor decide daca uriasa constructie din PET-uri va primi titlul de “Cel mai mare pod de PET-uri din lume”. Coordonatorul EcoStuff, Radu Rusu, spera ca reprezentantii Guinness Book vor omologa constructia de peste Bega drept cel mai mare pod de PET-uri din lume.

Clipul de mai jos este realizat in intregime cu o drona Phantom 2 echipata cu Zenmuse H3-3D si camera GoPro HERO3 BE. Filmarea este la rezolutia 2.7K modul Protune. Secventele au fost filmate in timpul constructiei si dupa deschiderea oficiala a podului din PET-uri.

Imagini aeriene inedite realizate cu drona EYE IN THE SKY din timpul constructiei podului din PET-uri si dupa finalizarea acestuia.

GALERIE FOTO

Cel mai mare pod de PET-uri din lume inaugurat la Timisoara in imagini

4 thoughts on “Imagini cu cel mai mare pod de PET-uri din lume”

  1. Pingback: Am fost la podul din sticle de plastic de pe Bega

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat