thorium battery

Thorium-Polymer battery review

thorium batteryAzi, la ora 9 si 15 minute soneria suna. Era curierul. Semnez primirea pretiosului pachet. Prima baterie Thoriu-Polimer din lume. Desi este in faza de prototip, 10 astfel de unitati au fost livrate simultan in intreaga lume, pasionatilor de drone, printre care ma numar si eu.
Bateria nucleara cu polimer de Thoriu cantareste doar 48 grame si vine cu un conector XT90. Dupa cum puteti vedea in imagine, este o baterie de mici dimensiuni, ce asigura o tensiune de 22V avand o capacitate de 50.000mAh adica 50 Amperi. Este usor radioactiva de aceea trebuie manipulata cu mare atentie. Depozitarea se face intr-un recipient special protejat de un camp de forta. Timpul de incarcare este de aproximativ 15 minute. Incarcarea bateriei Thorium-Polymer se face cu un incarcator special.
Dupa prima incarcare, am montat-o pe drona si am iesit la teste. Fiind dotata cu un asemenea acumulator, am putea spune fara teama de a gresi, ca avem de-a face cu prima drona cu propulsie nucleara – mai corect propulsie electro-nucleara. Timpul de zbor este absolut fabulos: o ora si 23 minute! Adica 83 minute. Cu si fara aceasta baterie, drona cantareste 5,7kg! Astfel, problema autonomiei dronelor a fost rezolvata. Limitarea timpului de zbor din cauza acumulatorilor, este acum de domeniul trecutului.
Bateriile nucleare Thorium-Polymer vor intra pe piata incepand din luna mai 2015, la un pret de aproximativ 4 ori mai mare decat bateriile “clasice” de aceeasi capacitate, dar avand in vedere dimensiunile reduse, cred ca acestea merita banii din plin. Cu aceste noi baterii, dronele vor putea sta in aer ore intregi, poate chiar zile.

Din pacate, aceste baterii nucleare cu Thorium polimer nu se pot folosi, asa cum v-ati fi asteptat, in dispozitivele mobile precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri, datorita indicelui de radioactivitate destul de crescut.

Bateria nucleara Thorium-Polymer este disponibila cu precomanda pe banggood.com
www.banggood.com/nuclear-battery/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S.
Pacaleala de 1 aprilie! ­čÖé

3 thoughts on “Thorium-Polymer battery review”

  1. Suna interesant, sunt tare curios despre performantele acestei baterii. Poate pe viitor va fi o mica revolutie in acest domeniu si vom gasi baterii mai rezistente.
    Asteptam noutatile de la tine. Bafta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat