graupner 9 inch

Phantom upgrade motoare Sunnysky si elice graupner

Desi le aveam incasa din luna decembrie 2013, abia duminica aceasta am ajuns sa le schimb. Este vorba de
4 motoare Sunnysky X2212-13 KV980 II si 4 elice Graupner E-Prop 9X5.

graupner 9 inch
Elice Graupner e-prop 9X5

sunnysky x2212
Sunnysky X2212-13 KV: 980

Drona Phantom merita un upgrade de motoare sau macar o inlocuire, fiindca are peste 100 ore de zbor cu motoarele originale. La unul dintre motoarele originale DJI aparuse un mic joc, probabil datorita unui rulment care nu-si mai facea bine treaba. Elicele au fost inlocuite periodic (pentru siguranta) cu altele noi, tot originale.

 

 

Despre elicele Graupner e-prop 9X5 pot sa va spun ca sunt foarte rigide in comparatie cu elicele originale DJI, lucru care ar putea reduce vibratiile si ar putea creste performantele de zbor.

Despre motoare nu pot sa va spun prea multe pana nu le testez mai bine. Spre deosebire de motoarele si elicele originale DJI, motoarele Sunnysky si elicele Graupner nu au niciun sistem de blocare al elicei pe ax. Elicile intra direct pe axul cilindric si se strang cu o piulita. Daca nu sunt stranse bine, elicele pot luneca pe axul motorului, iar motorul se va invarti in gol. Acest lucru ar fi un dezastru.

phantom upgradeAm iesit ieri cu drona pe camp pentru teste, dar batea vantul atat de tare, incat nu am putut trage vreo concluzie privind eficienta acestei configuratii. Voi reveni cu informatii despre eficienta de indata ce reusesc sa le testez in conditii normale. Singura schimbare pe care am observat-o a fost la sunetul motoarelor, care difera semnificativ de sunetul motoarelor originale DJI.

Pretul total platit pentru acest upgrade a fost de aproximativ 90 euro (motoare+elice).
Motoarele Sunnysky le-am cumparat de pe banggood.com (transport gratuit).
Elicele Graupner au fost achizitionate de pe eBay.

Daca aveti intrebari imi puteti scrie aici sau pe Facebook.

14 thoughts on “Phantom upgrade motoare Sunnysky si elice graupner”

  1. Cred ca da, dar am impresia ca motoarele si elicele originale DJI de 9 inch – modelul nou, sunt foarte bune/eficiente. Daca vrei sa faci acest upgrade te-as sfatui sa mai ai rabdare pana ma lamuresc si eu in privinta eficientei.

 1. Din ce am citi pe internet nu este o idee buna. Cativa posesori de Phantom2 si-au pus motoare T-Motor si elicii de carbon. Nici unul nu a zburat iar una a luat-o aiurea pe dealuri si s-a pierdut. Detalii pe phantompilots.com.

  1. Comenzile vin cam in 15-30 zile. Este din afara UE dar, multe produse se gasesc in stocurile din depozitele Banggood Europa, la astea nu platesti vama. Iti vor veni la oficiul postal de care aparti, ca si pachetele de la bunica 🙂

 2. Buna ziua,
  – o intrebare privind motoarele Sunnysky X2212-13 KV980 II. Se comanda cate 2 cu rotatie orara si 2 cu rotatie antiorara?
  – o alta intrebare : cu care ar fi de preferat sa fac upgrade : cu cele de mai sus sau cu T-Motor MN2214 920KV Brushless Motors for DJI Phantom Upgrade Set of 4 de pe acelasi site “banggood.com”?
  Diferenta de pret este de la 4 buc prima varianta = 48 euro fata de 141 euro a doaua varianta? De ce este diferenta asa de mare?
  – ce elice ar trebui sa cumpar pentru DJI Phantome 1 pe care o am? :
  Carbon Fiber 9443 Propeller Self-locking for DJI Phantom 2 Vision sau 8045 9047 Carbon Propeller For DJI Phantom RC Quadcopter de pe acelasi site?

  Va multumesc pentru raspuns.
  Gabi

  1. Toate 4 motoarele sunt identice doar inversezi plusul cu minusul. Parerea mea este ca nu merita difrenta de pret la T-Motor. Pentru motoarele sunnysky vei avea nevoie de alte elice. Eu momentan folosesc niste elice de carbon de 8X5, dar cat de curand o sa montez elicele de 9X5 inch Graupner

 3. Motoarele sunnysky x2213 980kv de LA banggood sung falsuri. Am luat si eu teapa de acolo. Pentru motoare originale recomand goodluckbuy.com. dupa CE le ai pe ambele tipuri vezi diferenta de calitate.

 4. la prima vedere diferentele sunt:
  -clema de prindere a axului este diferit la modelul fals
  -fontul scrisului este putin diferit
  -rulmentii nu sunt nmb la copii
  -infasurarile pe stator sunt prost pozitionate si nu in linie
  -in momentul in care rotesti rotorul rezistenta data de magneti nu se simte atat de pronuntat (magneti mai slabi)
  -cutia de carton este usor diferita la mpdelul fals
  -punga de plastic a motorului fals este cu “incuietoare” si la originaleste complet etanseizata prin topire a marginilor

  mai multe detalii aici: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2188212&page=4

  1. Interesant, nu pot sa te contrazic dar eu am avut 2 serii motoare SunnySky luate de pe banggood si nu am avut probleme cu ele, nici macar nu mi-au trezit suspiciuni. Adevarat e ca nu pot nici sa confirm nici sa infirm detaliile oferite de tine mai sus.

  2. @ESSE

   Salut, cand ai comandat de pe goodluckbuy?
   Cam in cat timp ajung produsele lor? Cu tracking number sau fara?

   Motoarele au venit cu logo-ul “Firepower from China” sau “Made in China CeRohs”?

   Multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat