parrot minidrone parrot jumping sumo

Parrot MiniDrone si Parrot Jumping Sumo

Parrot a prezentate zilele trecute la CES 2014 doua super gadget-uri: Parrot MiniDrone si Parrot Jumping Sumo.

parrot minidrone parrot jumping sumo
Parrot MiniDrone si Parrot Jumping Sumo
Parrot MiniDrone este o drona de mici dimensiuni ce poate fi controlata, nu prin WiFi, ci prin Bluetooth 4.0, cu ajutorul unei aplicatii iPhone. Este mult mai mica decat Parrot AR Drone, fiind comparabila ca dimensiuni cu mini drona Hubsan X4, despre care am mai vorbit.
Noutatea este ca drona vine cu 2 roti mari, detasabile, care pe de-o parte servesc la deplasarea pe orice suprafata, dar si ca protectie. Asa cum puteti vedea in clipul alaturat, Parrot Minidrone, poate “merge” pe jos, pe pereti, chiar si pe tavan!
Ca orice drona care se respecta, Parrot MiniDrone este dotata cu un accelerometru, senzor ultrasonic, giroscop in 3 axe si o camera video indreptata in jos care ajuta drona sa mentina o pozitie fixa. Spre deosebire de Parrot AR.Drone, MiniDrone nu are camera video pentru FPV, deci pilotul nu poate vedea pe ecranul smartphone-ului pe unde merge.
Oricum, si chiar fara FPV, imi pot imagina cat de distractiva trebuie sa fie jucaria asta, mai ales atunci cand merge pe pereti! :))
Conform producatorului, “autonomia de joaca” va fi de aproximativ 6-7 minute, iar raza de actiune de aproximativ 50m in spatiu deschis.

Parrot Jumping Sumo este un fel de masinuta-robot cu 2 roti, ce se deplaseaza ca un Segway si care, la fel ca si MiniDrone, este controlata cu ajutorul unei aplicatii iPhone, dar prin WiFi nu prin Bluetooth. Se manevreaza foarte usor controland independent viteza fiecarei roti in parte, doar prin inclinarea telefonului sau a tabletei. Astfel Jumping Sumo se poate intoarce aproape instantaneu la 90 sau 180 de grade sau se poate invarti pe loc ca un titirez. Lucrul cel mai tare pe care-l poate face (in opinia mea) este acela ca, “la nevoie” poate sari la 1 metru, cu ajutorul unui sistem de catapulta cu arc inclusa in sasiul robotului.
Autonomia va fi de aproximativ 20 minute, iar raza de actiune de aproximativ 50m.

Daca ar fi sa aleg intre cele doua, eu as alege Jumping Sumo, fiindca de drone, am casa plina, si mici si mari, si urmeaza si mai mari ­čÖé
Dar cine n-are inca o drona, sa-si cumpere una, iar MiniDrone este absolut fantastica, cel putin asa se vede in clip.

Parrot n-a anuntat inca preturi pentru Parrot MiniDrone si Parrot Jumping Sumo si nici data exacta cand vor fi disponibile. Oricum, candva anul acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat