Printre altele, sunt un pasionat de gadget-uri si tehnologii noi, iar imaginea si fotografia sunt parte din viata mea. De multa vreme ma bantuie gandul sa-mi cumpar ceva ce zboara, un elicopter sau un avion cu radiocomanda (lucru normal pentru un baiat), dar din cine stie ce motive, am tot amanat. Poate ca nu suna tocmai bine, dar insist sa va spun foarte pe scurt, cum de am ajuns sa-mi indeplinesc aceasta dorinta.

Si pentru ca majoritatea ideilor bune mi-au venit noaptea, va spun ca, intr-o noapte, desi m-am culcat destul de tarziu, n-am putut sa adorm. Dupa vreo ora, m-am dat jos din pat si am pornit calculatorul>youtube. Nu stiu cum se facu, dar al doi-lea sau al trei-lea clip a fost acesta:


In mai putin de o luna dupa aceasta, in urma unor intense “cercetari” pe internet, am ajuns sa achizitionez un gadget zburator, mai exact o drona. Sincer sa va spun, pana in acel moment nu mi-am inchipuit ca este deja disponibila o tehnologie accesibila care sa implice zborul si fotografia/filmul la un nivel de calitate acceptabil. Asta chiar mi-a scapat! Da, stiu, exista pe piata de cativa ani drona Parrot (acum deja la versiunea 2.0), care are inclusa o camera video, dar inca de cand am vazut-o prima oara intr-un magazin Oange, nu m-a convins. Mi s-a parut greu de controlat de pe telefon, iar felul in care este construita nu m-a facut sa scot din buzunar aproximativ 300 euro. Era doar o jucarie scumpa de care m-as fi plictisit foarte repede, asa ca am decis sa mai astept.

Si asteptarea a meritat!

Acum, dupa aproape o luna de la achizitia noii mele “jucarii”, timp in care m-am familiarizat cat de cat cu zborul, cu mari emotii am indraznit sa o inalt in cateva locuri minunate din Timisoara.

timisoaraUimit fiind de ceea ce a iesit, am initiat proiectul – EYE IN THE SKY tocmai in ideea de a surprinde si exploata o dimensiune noua in fotografia urbana si cea de peisaj, si pentru a impartasi cu cei curiosi, pasionati sau interesati, experienta fotografiei aeriene.

Va invit sa ma urmati intr-o calatorie interesanta, la inaltime, pentru a vedea lumea asa cum numai pasarilor le-a fost dat s-o vada (pana acum).