Imagini ale sitului arheologic de langa City Business Centre Timisoara

O serie de fotografii aeriene realizate de drona EYE IN THE SKY la situl arheologic de langa City Business Centre Timisoara. In aceste imagini puteti vedea o serie de vestigii arheologice descoperite in timpul sapaturilor pentru fundatia celei de-a cincea cladiri de birouri din cadrul complexului CBC. Puteti admira deja celebra ecluza (stavilar), construita din caramida si dale de piata si pavata cu lemn, folosita in cadrul sistemului de aparare din jurul bastionului construit in secolul al XVIII-lea de catre administratia habsburgica. Acesta avea rolul de evacuare a apei din santul de aparare a cetatii.
fotografie aeriana timisoara sit arheologic timisoara sit arheologic timisoara ecluza bastion esit arheologic timisoara ecluza bastion fotografie aeriana timisoara ecluza bastion stavilar bastion ecluza bastion

Imagini realizate cu o camera foto GoPro HERO3 Black Edition

2 thoughts on “Imagini ale sitului arheologic de langa City Business Centre Timisoara”

  1. Alexandru Szentmiklosi

    Buna ziua!
    Sunt arheolog la Muzeul Banatului si as dori sa va intreb daca imi permiteti folosirea unui numar limitat dintre pozele Dvs. (poze facute in Piata 700 si Piata Unirii), pentru ilustrarea unor situatii arheologice de ansamblu. Pozele vor fi prezentate in cadrul unor comunicari stiintifice, rapoarte de sapatura si studii stiintifice despre istoria Timisoarei. Evident, sursa exacta a pozelor si autorul vor citate, conform normelor academice.
    Cu stima,
    Dr. Alexandru Szentmiklosi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat