cheerson cx 30w

Cheerson CX-30W – drona cu camera si FPV prin WiFi

cheerson cx-30wPrietenul Ciprian si-a comandat de pe Banggood, acum vreo 2 saptamani, o drona Cheerson CX-30W – drona cu camera si FPV pe WiFi. Am fost cu el cand am ridicat-o de la posta moment in care i-am si facut o poza, pe care am postat-o pe pagina mea de Facebook, anuntand cu aceasta ocazie si un mic review.

Cheerson CX-30W este cea mai mica si mai ieftina drona (de jucarie) cu transmisie de imagine prin WiFi. Practic este cea mai ieftina drona cu FPV, pentru ca cel ce o cumpara nu trebuie sa mai plateasca si pretul unui monitor cu receptor, ci poate vedea direct pe ecranul unui smartphone sau al tabletei, imagini in timp real de la drona.

drona cu camera videoNoi am testat drona pe o tableta iPad folosind aplicatia CX-WIFIUFO din App Store. Aplicatia este disponibila si pentru dispozitivele pe Android.

Drona poate fi condusa atat din telecomanda cu care vine cat si cu ajutorul tabletei sau a smartphone-ului pe care sunt afisate imaginile de la camera. Celor care si-o vor cumpara, le recomand sa utilizeze telecomanda si nu dispozitivul mobil pentru a o manevra. Telecomanda ofera mai multa siguranta si precizie decat touchscreenul smart device-ului minimizand riscul pierderii controlului sau accidentarii.

In zbor se comporta ca oricare alt quadcopter de talia lui, poate putin mai greoi decat Hubsan H107, dar asta pentru ca aici avem de-a face cu o camera mai greoaie. Drona poate rula in modul de zbor “normal” dar si in modul “acrobatic”, cu ajutorul caruia drona se poate face flic-flacuri. Modul de zbor se schimba cu ajutorul unui buton aflat pe telecomanda.

Calitatea imaginilor nu este cea mai buna, dar este suficienta pentru a putea vedea pe unde mergi. Imaginile de la drona sunt afisate pe ecranul dispozitivului mobil cu o mica intarziere, cu care va puteti obisnui dupa putin antrenament. Aplicatia este usor de utilizat, pe langa controlul dronei, va mai permite sa porniti/opriti inregistrarea video, sa faceti fotografii, sa vizualizati continutul pe care l-ati inregistrat. Fotografiile si clipurile video se inregistreaza direct pe tableta.

Transmitatorul este prevazut cu suport pentru smartphone. Camera poate fi detasata de drona, marind timpul de zbor de la 5-6 minute la aproape 10 minute.

Per total mi-a facut o impresie buna iar pretul mi se pare unul corect pentru ceea ce stie sa faca. Daca simti o pasiune pentru drone si tot ce tine de foto/video aerian, aceasta drona mica ar putea sa iti ofere raspunsul la intrebarea: “merita sau nu sa investesc bani intr-o drona mai mare si mai scumpa?”

Pachetul include:
– drona Cheerson CX-30W
– transmitatorul in 4 canale
– acumulator de 3.7V 700mAh
– elice de schimb
– cablul de incarcare al acumulatorului prin USB

Dimensiuni: 155 x 155 x 50mm
Greutate: 55g

Drona Cheerson CX-30W este disponibila pe Banggood la pretul de 59 euro. Transportul este gratuit.
In Romania este posibil sa apara in luna februarie la govideo.ro dar nu stiu sa va spun exact pretul.

Daca aceasta drona nu v-a convins sau nu este ceea ce cautati, va invit sa vedeti aici lista completa a dronelor mici cu camera disponibile pe piata globala.
Daca aveti intrebari in legatura cu drona Cheerson CX30W, ni le puteti adresa aici sau pe pagina noastra de Facebook.

1 thought on “Cheerson CX-30W – drona cu camera si FPV prin WiFi”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat