Pistele de biciclete serpuite de pe malurile Begai

O noua forma de arta ia nastere la Timisoara: trotuare si piste pentru biciclete serpuite de pe malurile Begai
piste de biciclete serpuite piste de biciclete serpuite la timisoara
Legenda spune ca furnicile nu au vrut sa isi mute musuroaiele din calea modernizarii orasului, iar arhitectii si constructorii pistelor de biciclete nu au avut de ales si au trebuit sa le ocoleasca. Asa au luat nastere pistele de biciclete si trotuarele serpuite de pe malurile Begai. O echipa de savati japonezi estimeaza ca lungimea pistei de biciclete in forma actuala este cu 10-15 procente mai mare decat daca ar fi fost dreapta. Noroc ca povara nu a cazut in totalitate pe spatele timisorenilor, ci este suportata in mare parte din fonduri europene.
Aspectul neconventional al pistelor de bicicleta de pe malul Begai a atras imediat atentia presei dar si a publicului larg, intr-un mod cat se poate de placut, fiind catalogate de catre specialisti, drept “o noua forma de arta stradala”.
Arhitecti din cateva orase mari din lume au anuntat ca au deja pa masa de studiu trotuare si piste de biciclete dupa modelul timisorean. Ei spera astfel sa determine lumea care utilizeaza aceste drumuri serpuite sa faca cu pana la 20% mai multa miscare.

Deci, daca va plimbati prin Timisoara pe malurile Begai, mare atentie la furnici (ziua) si la tantari noaptea. Ati inteles? šŸ˜€

11 thoughts on “Pistele de biciclete serpuite de pe malurile Begai”

  1. Pingback: » Legenda pistelor de biciclete si a trotuarelor serpuite de pe malurile Begai. FOTO din aer! Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobiliare, Facebook, T

  2. eu cred ca trebuiau sa faca un sondaj printre bicilisti daca le vor drepte sau serpuite, eu folosesc bicicleta sa ma relaxez dar si sa ma deplasez cat se poate de rapid, asa ca serpuiala asta mi se pare o porcarie.

  3. daca merg cu viteza trebuie sa tot cotesc ca nebunul, si sa franez, si nu ma pot uita frumos in fata, trebuie sa ma uit tot la drum!!!

    1. @ OVI, daca esti asa destept si noi mai prosti si inculti , atunci presupun ca imi poti spune si mie de ce pe malul Begai dintre P-ta Badea Cartan si Parcul Copiilor avem doar “piste” si de ce nu avem si un trotuar ? Nu de alta , dar poate nu toata lumea merge cu bicicleta si poate altii ar mai vrea sa se si plimbe…

  4. Pista de biciclete este cea rosie si dreapta:) . Pentru anul 2014 acest proiect e conceput si realizat ca curu’. Serpuite sunt aleile pentru pietoni. Pana la urma problema cea mai mare este ca sunt foarte inguste nerespectand masterplan-ul care a stat la baza acestui proiect. Pentru faptul ca aleea pietonala este serpuita trebuie sa “multumim” proiectantatului (are si un nume trecut pe planse) iar pentru faptul ca sunt foarte inguste trebuie sa “multumim” peisagistilor locali implicati in proiect (care se scuza cu legislatia) si panicatiilor de la primarie care au fost speriati de deadline-uri. Modul in care se cheltuie fondurile europene este extrem de rusinos.

  5. exageram cam mult cu faptul ca sunt serpuite…i-am comentat si primarului…daca erau drepte…ca de ce sunt drepte…ca sunt serpuite…de ce sunt serpuite.Mai bine am spoune ca pe digul respectiv sunt balarii si nu e un gazon frumos verde…si nu calcat pe margini si aiurea

  6. Bai biciclisti meseriasi, daca voi mergeti pe pista asta cu scopul de a ajunge cat mai rapid in Serbia si sunteti oripilati ca trebuie sa tot franati…… sunteti tristi rau si ma cam intristati si pe mine. Luati-o voi frumos pe soseaua principala daca aveti de scos timp bun!! Pentru mine, melc de asta care merge cu fiu-su in spate si se plictiseste repede cand e totul in linie dreapta…… pista mi se pare foarte buna. Imi cer scuze!

  7. asta-i meteahna romanului. cand bate un cui, al dracului daca reuseste sa-l bata drept. graba, nepasarea sau las ca-i bine si asa, face ca lucrurile care ar putea sa fie facute cu usurinta bine, sa fie facute acceptabil…adica “las ca-i bine si asa”. iar daca este sa vorbim de contracte cu statul, he he, aici e alta poveste! cand ai contracte cu statul faci in asa fel incat un cui sa coste de 5 ori mai mult si in loc sa fie folosite 3 sunt folosite 2…. ca doar cine sa vina sa te inspecteze. ma bucur insa ca vad din ce in ce mai des in presa ca sunt sanctionate astfel de lucruri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

spatii de inchiriat