O noua forma de arta ia nastere la Timisoara: trotuare si piste pentru biciclete serpuite de pe malurile Begai
piste de biciclete serpuite piste de biciclete serpuite la timisoara
Legenda spune ca furnicile nu au vrut sa isi mute musuroaiele din calea modernizarii orasului, iar arhitectii si constructorii pistelor de biciclete nu au avut de ales si au trebuit sa le ocoleasca. Asa au luat nastere pistele de biciclete si trotuarele serpuite de pe malurile Begai. O echipa de savati japonezi estimeaza ca lungimea pistei de biciclete in forma actuala este cu 10-15 procente mai mare decat daca ar fi fost dreapta. Noroc ca povara nu a cazut in totalitate pe spatele timisorenilor, ci este suportata in mare parte din fonduri europene.
Aspectul neconventional al pistelor de bicicleta de pe malul Begai a atras imediat atentia presei dar si a publicului larg, intr-un mod cat se poate de placut, fiind catalogate de catre specialisti, drept “o noua forma de arta stradala”.
Arhitecti din cateva orase mari din lume au anuntat ca au deja pa masa de studiu trotuare si piste de biciclete dupa modelul timisorean. Ei spera astfel sa determine lumea care utilizeaza aceste drumuri serpuite sa faca cu pana la 20% mai multa miscare.

Deci, daca va plimbati prin Timisoara pe malurile Begai, mare atentie la furnici (ziua) si la tantari noaptea. Ati inteles? 😀