drone mici cu camera

Am testat 2 drone mici cu camera

Am primit de la partenerul GoVideo, doua mini drone de jucarie, dotate cu camera video si monitor: WLtoys V686G si JJRC H6D. Le-am primit pentru a ma juca cu ele si pentru a le testa capabilitatile foto/video si FPV.

stadionul dan paltinisanu
Stadionul Dan Paltinisanu fotografiat dintr-o mini-drona JJRC

Aceste doua drone sunt niste jucarii sofisticate, care vin la pachet cu tot ce trebuie pentru a incepe distractia. Ambele pachete includ, pe langa drone, telecomanzi si incarcatoare, si cate un monitor “FPV” de 5 inch pe care puteti vedea in timp real ce transmite camera atasata dronei. Ba chiar si card de memorie microSD de 2, respectiv 4Gb au inclus in pachet.

Sa le luam in ordine…
drona jjrc h6d
Incepem cu Mini Drona JJRC H6D 2.0MP camera HD 5.8G FPV.
Dintre cele doua, JJRC H6D 2.0MP mi s-a parut mai interesanta. Este mai mica, incape in buzunar, pare mai robusta, are un design mai pe gustul meu, este mai silentioasa si nu in ultimul rand, este mai ieftina. Designul este aproximativ acelasi cu cel al dronelor Hubsan seria H107, drone cu care m-am mai jucat in trecut.
JJRC H6D 2.0MP este o drona cu camera de 2 megapixeli si transmitator video in 5.8GHz inclus. Vine la pachet cu un monitor ce se monteaza direct pe telecomanda dronei.
Pe telecomanda exista buton special pentru pornire/oprire inregistrare video si buton dedicat pentru fotografie. Mai exista buton si pentru flic-flacuri, pe care le executa cu mare precizie.
Protectia pentru elice isi face treaba excelent la intalnirea cu diverse obstacole.
Timpul de zbor este de aproximativ 5-6 minute.

wltoys vV686gDrona WLtoys V686G Quadcopter cu FPV, RC camera 2MP
Drona WLtoys V686G nu mi-a atras atentia intr-un mod deosebit, probabil din cauza dimensiunilor. Este o drona mai mare decat JJRC H6D, dar camera ofera aceeasi calitate a imaginii si aceleasi functii ca si JJRC, fiind dotata cu o camera de 2 megapixeli ce dispune de functii de inregistrare video si fotografie. In zbor, drona WLtoys V686G nu este la fel de agila ca JJRC H6D dar rezultatul final – filmarea – este mult mai utilizabila, fiind mult mai stabila. Datorita dimensiunilor simtitor mai mari (comparativ cu JJRC) drona WLtoy isi face mult mai bine treaba, depasind asteptarile pe care le aveam de la aceasta jucarie. Si aceasta ofera o functie de flic-flac, doar ca executia ei nu veneficiaza de aceeasi precizie comparativ cu drona JJRC.
Recomand celor care o vor achizitiona, sa monteze protectia pentru elice care vine in cutie, deoarece motoarele sunt conectate la elice prin intermediul unui reductor care poate fi distrus destul de repede daca este fortat, in cazul in care elicea blocata intr-un obstacol, iar motorul incearca sa o invarta.
Timpul de zbor este doar o idee mai mare decat la JJRC, sa zicem undeva pe la 7 minute…

Cele 2 drone au o raza de actiune de pana in 100 m, desi nu recomand indepartarea la mai mult de 50-60m. Fiind mici si usoare, pe puteti pierde repede, asa cum s-a si intamplat cu JJRC. Da, ati auzit bine: a luat-o vantul si dusa a fost. 🙂
Recomand celor care le vor achizitiona sa isi mai cumpere cativa acumulatori de schimb. Pentru ambele modele, acumulatorii se incarca prin USB cu ajutorului unui cablu special.
Monitoarele au acumulator incorporat si se incarca cu un cablu special, pe care il gasiti in pachet.
Ambele modele par a fi destul de greu de distrus atata timp cat sunt dotate cu aparatorile de elice. Oricum, piese de schimb precum elice, motoare, carcase sau acumulatori, gasiti de cumparat separat pe govideo.ro
Nu sunt reocmandate copiilor sub 14 ani, iar celor mari le recomand sa le trateze cu atentia cuvenita pentru ca, asa mici si inofensive cum par, tot pot rani pe cineva sau provoca pagube materiale.

phantom vs wltoys
Phantom 3 vs Wltoys V686G
telecomanda drona jjrc
telecomanda drona jjrc
telecomanda drona wltoys
telecomanda drona wltoys

P.S.
Cei care jucandu-se cu unul dintre aceste modele isi vor descoperi latura artistica, vor simti repede ca trebuie sa treaca la un model mai avansat.
Ceilalti, dupa ce se vor plictisi de ele, nu vor avea motiv de regret cum ca au cheltuit cel putin 1300 euro pe o drona “serioasa”, care sta aruncata pe sub pat sau birou din lipsa de timp sau inspiratie.

1 thought on “Am testat 2 drone mici cu camera”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

spatii de inchiriat