Vrem catedrale, nu spitale! Cam asa s-ar traduce media aritmetica a vointei tuturor romanilor. Suntem o natie de superstitiosi – pupatori de moaste in speranta castigului la loto sau a unui loc la geam in lume de apoi, o natie care nu pune pret pe educatie si care din punct de vedere spiritual, traieste in Evul Mediu. Iar, cu toate ifosele noastre, Timisoara nu pare ca face exceptie de la regula.

Iata dovada!

Anul acesta se implinesc 20 de cand a inceput constructia a ceea ce trebuia sa devina Spitalului Clinic Municipal. Probabil, dupa cum ati aflat, chiar si in ziua de azi, situatia acestuia este incerta!

INFORMARE cu privire la investiţia Spital Clinic Municipal – Calea Torontalului nr. 5
1994: Începe construcţia Spitalului Clinic Municipal Timişoara situat în Calea Torontalului km.5. Lucrările se sistează în 1998.
2002 – Prin H.G. nr. 866/2002 se trec unele imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al municipiilor, oraşelor şi comunelor şi în administrarea consiliilor locale respective. Un an mai târziu se încheie Protocolul de predare-primire nr. SC2003 – 1538 / 30.01.2003 prin care au fost preluate imobilele compuse din construcţii şi terenurile aferente, în care se desfăşoară activitatea Spitalului Clinic Municipal.

Urmare acestui protocol, investiţia “Spital Clinic Municipal” Calea Torontalului km 5 nu a fost înregistrată în evidenţa contabilă în anul 2003, întrucât în anexa la protocol nu a fost menţionată valoarea acestei investiţii, această poziţie fiind trecută cu denumirea ,”stadiul fizic de finalizare cca 30 % , investiţie în fază nefinalizată din lipsă de fonduri …restul e gargara… daca va intereseaza o gasiti aici

spitalul parasit timisoaraspitalul clinic municipal timisoaraspitalul clinic timisoara

spital parasit timisoaraspital abandonat timisoaraspitalul clinic timisoara

spitalul clinic municipal timisoaraspitalul clinic municipal timisoaraspitalul clinic municipal timisoara

spitalul municipal timisoara

 

 

 

 

Fotografii aeriene realizate azi 14 ianuarie 2014 in zona “fostului viitor” Spital Clinic Muncipal de pe Calea Torontalului, Timisoara.

In schimb, de la revolutie si pana azi, doar in zona la mine au aparut 3 biserici noi-noute: una in zona Dacia, una pe strada Cugir si una in campusul USAMBV si aceasta situatie se poate extrapola pe intreg teritoriul tarii.

Daca nu ati aflat inca, conform ASUR in România sunt 18.300 de biserici şi doar 425 de spitale.
Spitalele continua sa se inchida, sa ramana fara personal calificat, sa intre in paragina din lipsa de fonduri sau din cauza proastei gestionari a acestora, in timp bisericile rasar ca si ciupercile dupa ploaie unde vrei si mai ales unde nu vrei. Nici situatia scolilor nu e mai fericita, unde indoctrinarea religioasa este litera de lege.
vrem catedrale nu vrem spitale

Si ca si cand n-ar fi suficient, jegosii din fruntea BOR vin cu tupeu nesimtit acum, sa ceara tribut Consiliilor Judetene pentru finantarea CMN-ului si a altor “lacase de cult”, din bani publici, din banii mei si ai tai contribuabile, fie ca esti sau nu de acord cu aceasta, fie ca esti ortodox sau de alta religie sau “liber cugetator”, asa ca mine.

Atata vreau sa mai spun: daca CJ Timis da bani, macar 1 leu, lui BOR, SUNTEM NISTE PROSTI! …si e valabil pentru orice alt CJ din Romania! Amin!

PS. …scria cineva pe un forum unde se dezbatea “aprins” problema finantarii bisericilor din bani publici:
“Pai daca n-ar exista biserici, s-ar umple spitalele.”

Ati inteles?