PHANTOM Vision in curand disponibil, dupa mai bine de jumatate de an de cand a fost anuntat in cadrul NAB 2013.
In linii mari PHANTOM Vision este un PHANTOM cu o camera foto-vieo inclusa ce poate transmite imagini in timp real pe un iPhone sau un iPad.

phantom vision
Privit mai in detaliu, PHANTOM Vision vine cu cateva modificari importante.
Din cate am vazut in imagini, partea superioara a carcasei este comuna cu cea a actualului PHANTOM. Partea inferioara va avea un spatiu mai incapator pentru un acumulator mai mare. Conform DJI, timpul de zbor a lui PHANTOM Vision va fi de pana la 25 minute, fata de 8-12 minute cat este acum pe PHANTOM.
PHANTOM Vision, are o camera foto integrata de 14 megapixeli si poate inregistra in 1080p – Full HD. Nu stiu daca e mai performanta decat un GoPro HERO3 Black Edition, dar camera integrata poate transmite imagine la sol prin Wi-Fi in modul FPV, imaginea putand fi urmarita in timp real pe un smartphone sau o tableta (momentan doar Apple/iOS). Toate functiile camerei foto/video, cat si pozitia acesteia pot fi controlate prin Wi-Fi direct de pe telefon. Pentru aceasta a fost nevoie ca telecomanda dronei sa opereze pe o frecventa diferita de frecventa standard Wi-Fi – 2.4GHz. Telecomanda lui Phantom Vision opereaza in 5.8GHz.
phantom vision
Aplicatia mobila a dronei PHANTOM Vision este conceputa din start ca “Social Media sharing”, ceea ce inseamna ca materialele foto/video pot fi distribuite pe retelele de socializare chiar in timp ce drona este in aer!
PHANTOM Vision are direct pe carcasa buton de power ON/OFF si conector USB, lucruri pe care le consider extrem de utile. Elicele sunt si ele imbunatatite. Noile elice sunt prevazute cu un sistem de auto-strangere, lucru care le impiedica sa se desfileteze in zbor, iar geometria revizuita promite performante de zbor mai bune.

Atentie! Chiar daca camera are un sistem de inclinare controlat de la distanta chiar de pe smartphone sau tableta, acest sistem nu este un gimbal – sistem de stabilizare al imaginii!
Vezi ce este un gimbal.

phantom vision
Pret PHANTOM Vision
Pretul pentru DJI PHANTOM Vision anuntat in Romania este de 1000 euro (cam mare zic eu) si va fi disponibil la sierra.ro undeva dupa jumatatea lunii noiembrie 2013. Daca obtin un cod de reducere pentru PHANTOM Vision, il voi posta aici si-l voi anunta si pe pagina de Facebook

UPDATE
Acum puteti achizitiona PHANTOM VISION la pretul de 4499 lei de pe siteul sierra.ro

In cazul in care PHANTOM Vision nu v-a impresionat, va anunt ca actualul PHANTOM s-a ieftinit.
Pret vechi: 2550 Lei
Pretul actual: 1889.00 Lei

Codul “EYE IN THE SKY” va mai poate aduce o reducere de 2% din pretul afisat pe sierra.ro, daca il introduceti in campul de comentarii inainte de finalizarea comenzii.

In continuare va invit sa urmariti un clip in care este prezentata drona PHANTOM Vision chiar de catre Colin Guinn, CEO-ul DJI Innovations. Drona PHANTOM Vision din acest clip nu este varianta finala, adica cea prezentata in imaginile de mai sus, dar ca functionalitate se apropie de produsul final.